Hae vinkkejä:

Fincher, David :

Kun uusi etsivä David Mills (Brad Pitt) saapuu kaupunkiin hän saa ensitöikseen tutkittavaksi  julman murhatapauksen. Parinaan hänellä toimii viittä vaille eläkkeelle valmis poliisi, William Somerest (Morgan Freeman). Kaksikon selvittäessä murhia, heille paljastuu, että tekijä valitsee kohteikseen henkilöitä joilla on joku kuoleman seitsemästä synnistä, yksi ihminen per synti… David Fincherin elokuva pitää katsojan taatusti alusta loppuun otteessaan. Elokuva on onnistuttu luomaan ahdistavan/ synkän oloiseksi, mikä tietysti sopii tarinaan. Toisaalta huumoria elokuvaan tuo Millsin ja Somerest henkilökemia, siinä missä Mills on välillä hieman liiankin innokas, Somerest on sen sijaan vakava ja kyyninen. Silti kumpikin tuntuu olevan yhtälailla sitä mieltä, että juuri hänen tapansa tutkia juttua on se oikea.

Saana


Morel, Pierre :

Bryan Mills (Liam Neeson) on eläkkeellä oleva CIA.n agentti. Vaarallinen työ on saanut miehen varovaiseksi ja etenkin teini-ikäistä tytärtään Kimiä (Maggie Grace) Mills haluaa suojella maailman pahuudelta. Kun tytär, sitten ilmoittaa lähtevänsä Ranskaan kaverinsa kanssa, Mills suostuu pitin hampain ja tarkat ehdot annettuaan. Kimin äiti ja Millsin entinen vaimo, Leonore "Lennie" (Famke Janssen) ei voi ymmärtää miehensä huolehtivaisuutta ja pitää tätä jopa vainoharhaisena. Millsin pelot käyvät kuitenkin toteen, kun hänen tyttärensä kaapataan pian saavuttuaan Pariisiin. Kaappauksen takana ovat ihmiskauppiaat ja vaarana on, että jos Mills ei löydä tytärtään neljässä vuorokaudessa, tätä tullaan tuskin koskaan näkemään. Pierre Morellin elokuva on ehkä jokseenkin perinteinen action leffa, mutta se on silti katsomisen arvoinen teos.

Saana


Gibson, Mel :

Mel Gibsonin ohjaama eeppinen 1200 luvun Skotlantiin sijoittuva elokuva kertoo William Wallacen (Mel Gibson) elämästä. Wallace on jäänyt varhain orvoksi ja oppinut vihaamaan englantilaisia jotka alistavat skotlantia ja sen kansaa, toisaalta hän on kuitenkin myös sopeutunut valitsevaan tilanteeseen. Viimeinen niitti miehelle kuitenkin on kun hänen rakastettunsa tapetaan kylmästi, koska hän on taistellut englantilaisia ahdistelijoita vastaan. Tästä eteenpäin Wallace ottaa tehtäväkseen saada Skotlannin itsenäiseksi. Vaikka kyseinen vapaustaistelija William Wallace on todellakin ollut olemassa, elokuva on silti pitkälti mielikuvituksen tuotetta, mutta haittaako tuo kun se silti toimii todella hyvin.

Saana


Tässä Tony Kayen elokuvassa äkkipikainen ja joustamaton uusnatsti Derek (Edward Norton) päätyy tarkastelemaan arvomaailmaansa vankilasta käsin tapettuaan kaksi tummaihoista. Vankilassa Derek tutustuu ja ehkä jopa ystävystyy tummaihoisen vangin kanssa ja alkaa ymmärtää, etteivät asiat ole niin yksinkertaisia kuin hän olettaa. Samaan aikaan Derekin pikkuveli Daniel "Danny" (Edwad Furlong), tutustuu samaan laitapuolen elämään jonka hänen veljensä koittaa jättää taakseen ja jolta hän haluaa Dannya suojella. Vaikka Derek on tarinan varsinainen päähenkilö, kertojana toimii silti hänen veljensä joka tarkastelee heidän perheensä ja etenkin Derekin elämää ennen tämän linnaan joutumista.

Saana


Smight, Jack :

Paul Newman on hyvässä vedossa tässä toisen maailmansodan aikaan sijoittuvassa komediassa. Joukko britti-, ranskalais- ja jenkkikenraaleja on jäänyt natsien vangiksi, mutta mukavuudenhaluisina he eivät saa suunniteltua pakosuunnitelmaa valmiiksi. Toimeenpanijaksi tarvitaan Harry Frigg, jolle annetaan operaation ajaksi riittävästi natsoja saadakseen kenraalit tottelemaan. Lempeästi eri kansallisuuksien stereotypioille sekä jäykälle armeijan hierarkialle naurava komedia toimii varsin mainiosti totisten sotaelokuvien vastapainona.

Kaitsu


Näytetään tulokset 1 - 5 / 19
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 4