Hae vinkkejä:

Yaffa, Sami :

Harva suomalaismuusikko on tehnyt yhtä kansainvälisen uran kuin Sami Yaffa. Tunnetuimman työnsä Yaffa teki Hanoi Rocksin basistina. On kuitenkin hätkähdyttävää, että Yaffa oli Hanoi Rocksin hajotessa vasta 21-vuotias. Tässä kirjasssa Yaffa kertoo rennolla puheenparrellaan- Tommi Liimatan ylöskirjaamana - elämästään ennen Hanoita, Hanoissa, ja Hanoin jälkeen. Vaikka raha on välillä loppua ja sitä täytyy hankkia vaikka sitten soittamalla kadulla, kulman takaa löytyy aina jokin kiinnostava projekti. Tarinassa vilahtelee rockin aatelisia Joan Jetistä Lemmyyn, ja lukija pääsee kurkistamaan kiinnostavalla tavalla kulissien taakse. Myös näkökulma on kiinnostavampi kuin niin monessa rock-elämänkerrassa: nyt ei puhu keulakuva, vaan basisti. Tämän luki ahmimalla!

-Tatu


Joensuu Mikko :

Amen 3 päättää Mikko Joensuun poikkeuksellisen levytrilogian johon kuuluvat myös Teosto-palkinnon voittaneet Amen 1 ja Amen 2. Joensuu on haastatteluissa kertonut levytrilogian kuvaavan hänen erkaantumista uskostaan. Tuloksena on kokonaisuus joka on ilahduttavan omaehtoinen ja vähät välittää radioystävällisyydestä: Amen 3:lla kaikki paitsi yksi kappale ovat kestoltaan yli kymmenminuuttisia. Levyillä yhdistyvät kantri ja lauluntekijäperinne, noiserock, gospel, retromuodikkaat analogisyntikat, sekä yhden ihmisen henkinen etsintä ja matka kutkuttavalla tavalla!

-Tatu 


Love records :

Kuuden cd-levyn kokoelma Love Records - kaikki singlet osa 1 on ensimmäinen Love Records -sinkkubokseista. Kokoelmilla kuullaan kaikki Love-singlet A- ja B-puolineen katalogijärjestyksessä. Se tietää kuulijalle tunnelmien vuoristorataa, sillä ohjelmisto muistuttaa 1970-luvun Ylen integroitua sävelradiota: mitä tahansa voi tulla minkä tahansa jälkeen. Tuhannen kappaleen numeroituna ja rajoitettuna painoksena julkaistavalla kokoelmalla on pyritty käyttämään alkuperäisiä Loven singlemasternauhoja niin huolellisesti kuin se on vain ollut suinkin mahdollista. Osa kappaleista on vinyylisiirtoja, joiden teknistä tasoa on kohennettu uusimmalla mahdollisella teknologialla.

-Btj


Händel, Georg Friedrich :

Yksi Händelin suosituimmista oopperoista on palkitun Doris Dörrinin ohjauksessa kokenut muodonmuutoksen ja saanut ympäristökseen japanilaisen, Samurai-kulttuuriin liittyvän maailman. Nicholas McGegan johtaa ajanmukaisin soittimin varustettua Göttingenin festivaaliorkesteria. Admento-ooppera kuuluu Händelin ns. Lontoo-oopperoihin. Hän sävelsi oopperan Royal Academy of Musicille. Soolotanssiosuudesta vastaa Tadashi Endo.

-Btj


Toisin kuin monesti kuvitellaan, levykaupat eivät ole katoamassa. Vaikka internet on imaissut suuren osan musiikin välityksestä, ei tunnelmaa, jutustelua ja päämäärätöntä selailua saa verkosta. Monen levykaupan ja -divarin tiskin takana istuu vannoutunut musadiggari, jolle ammatti on elämäntapa.

12 tuumaa kertoo tarinoita levykaupoista ja ihmisistä niiden takana. Kirjaa varten on tehty lähes 50 haastattelua, otettu uusia valokuvia ja kaivettu arkistomateriaalia. Moni pitkäänkin toiminut levykauppa dokumentoidaan nyt ensimmäistä kertaa. Ääneen pääsee niin aktiivisia kuin lopettaneita levykauppiaita yhdeksästä kaupungista eri puolilta Suomea.

Kirjan takana on parinkymmenen hengen työryhmä musiikkiharrastajia ja elämänsä levykaupoissa pyörineitä kavereita. Tekoprosessin aikana porukka on viettänyt lukemattomia tunteja merkittävinä pitämissään levykaupoissa haastatellen, valokuvaten ja levyaarteita selaillen.

-Btj


Näytetään tulokset 1 - 5 / 22
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 5