Joensuun pääkirjastoon yhdeksältä aamulla

Joensuun pääkirjaston aukioloaikoja lisätään 9.1.2017 alkaen. Arkena kirjastoon pääsee jo yhdeksältä aamulla, ja sunnuntaisin on avoinna lukusalin lisäksi myös kirjaston toinen kerros. Maanantaista perjantaihin klo 9-11 on kirjastossa itsepalveluaika, jolloin käytössä ovat lainaus- ja palautusautomaatit, varausten noutohylly, tietokoneet sekä kirjaston tilat ja kokoelmat. Asiakaspalvelu alkaa yhdeltätoista. Sunnuntaisin kirjasto palvelee klo 10-16 siten, että asiakkaat voivat omatoimisesti käyttää myös kirjaston toisen kerroksen automaatteja ja tiloja. Sunnuntaisin asiakaspalvelua saa lukusalista. Lauantaisin kirjasto on avoinna klo 10-16, kuten aiemminkin.

Maaliskuussa 2016 kirjastossa kartoitettiin asiakkaiden toiveita aukioloajoista kyselyn ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoimen asiakasraadin muodossa.  Kyselyyn vastasi yli 400 asiakasta, joista enemmistö halusi lisää aukioloaikaa nimenomaan viikonloppuihin. Seuraavaksi eniten lisäaukioloa toivottiin aamuihin. Lisääntyvästä itsepalvelusta huolimatta kirjastossa ei vähennetä asiakaspalveluaikaa. Kirjasto kannustaa lainaamaan automaateilla ja henkilökunta myös neuvoo automaattien käytössä. Lainaamiseen liittyvät mahdolliset ongelmatilanteet selvitetään edelleen asiakaspalvelussa. Kirjaston omatoiminen käyttö on myös entistä helpompaa, kun lainausautomaatteja on hankittu lisää ja maksutkin voi maksaa halutessaan verkossa.

Joensuun pääkirjasto on avoinna klo 10-16 jo loppiaisena, jolloin luvassa on erityisohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Mitä kuuluu tänään? -tapahtumassa voi anonyymisti kirjoittaa omasta päivästään kaikkien nähtäville luettavaksi. Prinsessat vs. Supersankarit -tapahtuma tarjoaa lapsille toiminnallisia satutunteja ja työpajoja.