Takapiharock 2018

Takapiharock järjestetään jo kahdeksatta kertaa keskiviikkona 4.7.2018 klo 13-18 Joensuun pääkirjaston takapihalla. Tämän vuoden teema on monikulttuurisuus ja maailmanmusiikki. Vapaa pääsy kaikenlaisille ja kaikenikäisille!

Aikataulu:

klo 13.00 Kaarina S.

klo 13.30 Dinara

klo 14.00 Shared Music Club *lisätty 20.6.

klo 15.00 Hajkui

klo 16.00 Afrotysonia

Esiintyjät:

Afrotysonia

Afrotysonia on Helsingissä keväällä 2013 perustettu afrogroove-yhtye, johon kuuluu laulaja Sonja Korkman, kantelisti Aino Kurki ja keväällä 2015 mukaan tullut lyömäsoittaja Macoumba N'Diaye. Afrotysonian musiikki kumpuaa länsiafrikkalaisesta koramusiikista ja populaarimusiikista. Musiikissa voi kuulla myös häivähdyksiä pohjoismaista kansanmusiikkia, jazzia ja karibialaisia rytmejä. Tanssittavat rytmit, vahvat tunnelmat ja mukaansa tempaavat soolot sopivat niin tanssilattioille kuin konserttisaleihinkin.

https://www.facebook.com/afrotysonia/
https://sonjakorkman.com/afrotysonia/

Hajkui

Joensuulainen Hajkui soittaa lohduttavan haikeaa, riipivää ja rämisevää uutta kansanmusiikkia. Värikästä tarinankerrontaa ja stemmalaulua mm.kanteleen, harmoonin ja kitaran säestyksellä.

 

Shared Music Club

Shared Music tuo yhteen säveliä, rytmejä, soittimia, lauluja, kieliä, soittajia ja laulajia eri puolilta maailmaa. Mitä tapahtuu, kun tuttu rytmi yllättää, musiikista löytyy yhteisin kieli ja soitto ja laulu tulevat sydämestä? Shared Music on Musiikkikoulu Musa-Pekan ja Itä-Suomen yliopiston Opinsauna-hankkeen yhteinen pilottiprojekti. Ryhmää ohjaa muusikko ja yhteisöpedagogi Tanja Matilainen.

Kaarina S.

Kansanmusiikin opiskelija Kaarina Sorvali esittää kansanlauluja Suomesta ja maailmalta. Lauluja vankiloista, kuolemasta, osattomuudesta, rakkaudesta ja siitä, miten vapauttavaa on, kun erokirja tulee.

Dinara

Tanssin huumaa! Dinara esittää kazakstanilaisia tansseja.

 

Oheisohjelma

- Kirjaston poistomyyntibasaari: äänilevyjä, kirjoja, nuotteja, sarjakuvia
 
- Hiljainen kohtaamispaikka: tule kohtaamaan uusi ihminen!
 
- korupaja
 
- yhteisöllisen käpytaideteoksen julkistaminen!
 
- kirjaston kesäpelit käytettävissä: hyppynaru, footbag, mölkky..