SARJAKUVAVINKKEJÄ


 

Hae vinkkejä:

Jarla, Pertti :

Jo kahdeksas albumi homonyymisen sanaleikkisiä Fingerpori-strippejä! Pahani Julmu juonii uusia konnankoukkuja, tiedekeskus Fingerpoli jatkaa tieteellisen edistyksen tiellä, eivätkä Asko A. Vileniukselta tiirailun kohteet lopu kesken. Sekavan työmies Allan Kurman työnhaku sen kuin jatkuu, Rivo-Riitta kommentoi maailmanmenoa tuttuun tyyliinsä, eikä kaupunginjohtaja Homelius tahdo saada viestejään mediassa läpi toivomallaan tavalla.

Mustaa huumoria riittää jälleen yli 60 sivun verran!

Juuso


Upealla Pöllöjen Hovi-saagallaan vahvasti vakuuttaneet käsikirjoittaja Scott Snyder ja piirtäjä Greg Capullo esittävät tämän makaaberin supersankaritrillerin, josta ei puutu jännitystä eikä synkkiä käänteitä. Jokeri on vuoden poissaolon jälkeen palannut Gotham Cityyn hullumpana ja vaarallisempana kuin koskaan – ja nyt hänen tähtäimessään ovat Alfred, komisario Gordon, Yösiipi, Lepakkotyttö – ja Robin – Bruce Waynen todellinen perhe. Onnistuuko Yön Ritari pysäyttämään verivihollisensa ennen kuin on liian myöhäistä – vai osoittautuvatko rikoksen klovniprinssin uudet juonet liian kieroiksi jopa maailman suurimmalle etsivälle?

Juuso


Guy Delisle on animaattori ja sarjakuvapiirtäjä, jolta on suomennettu neljä sarjakuvakirjaa. Jokaisessa hän on työmatkalla länsimaista katsottuna eksoottisissa paikoissa, kuten Kiina, Pohjois-Korea ja Burma. Delisle tekee tarkkoja, humoristissävytteisiä huomioita diktatuurien kummallisuuksista. Epäkohtien ohella sisällyttää myös humaanin ymmärtämyksen tavallista kansaa kohtaan, joka on oppinut luovimaan vaihtuvien poliittisten johtajien mieltymysten ja päähänpistojen täyttämässä arjessa selviytyen mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Päähenkilön arjen tapahtumista mainittakoon musteen metsästys Burmassa sekä vierailu Pohjois-Korean johtajien saamiin lahjoihin keskittyneessä museossa.

Kai 


Nykänen, Anni :

Toimekas Mummo pistää mutkat suoraksi ja asiat ojennukseen tässä sarjakuva-albumissa.

Aiemmin mummoenergia on hurmannut suomalaiset Seura-lehden sivuilla, jossa Mummo-sarjakuvastripit ilmestyvät säännöllisesti. Mummo-sarjakuva-albumi on täyspakkaus anarkistisen, ikinuoren Mummon tempauksia. Mummo ei putoa city-Suomen kelkasta vaan painaltaa huivi viipottaen mukaan facebookiin, sudoku-laihdutukseen ja vesijuoksuun sekä muihin nykyilmiöihin. Vuonna 2009 Mummo valittiin Kemin sarjakuvapäivillä vuoden parhaaksi sarjakuvaksi.

Mummosta lukija tunnistaa kaiun oman mummolansa äänistä sekä välillä myös omista ajatuksistaan kiireisesti eteenpäin kiiruhtavassa nykymaailmassa.

Päivikki 


Näytetään tulokset 11 - 14 / 14
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 3