SARJAKUVAVINKKEJÄ


 

Hae vinkkejä:

Li, Kunwu :

Entisen propagandapiirtäjän elämänkerrallinen sarjakuvatrilogia, jossa seurataan kommunistisessa Kiinassa syntyneen pojan elämää viattomasta lapsesta aina aikuiseksi propagandan ammattilaiseksi omalaatuisen ja absurdinkin huumorin ja nostalgian kautta. Kerronta synnyttää mielenkiintoisen kontrastin ruohonjuuritason humaanin arkielämän ja totalitaarisen järjestelmän välillä.

Kaitsu


Sarjakuvantekijät Tomi Sunnarborg, Markus Tuppurainen ja Vesa Vitikainen kertovat sarjakuva-albumissaan tositarinan Tuntemattoman sotilaan Antti Rokan esikuvasta, alikersantti Viljam Pylkkäästä. Rokan tavoin Pylkäs oli tappavan tehokas ja oma-aloitteinen taistelija, joka ei juuri vihollisia kumarrellut, saati sitten omia herroja. FM Petri Sarjasen samannimiseen menestysteokseen pohjautuvassa albumissa taistelevat Pylkkään rinnalla tutut hahmot, tällä kertaa oikeilla nimillään. Mukana myös alikersantti Väinö Linna.

Juuso


Teeskentelemättömät kaverukset Ilves ja Kärppä jatkavat raadollista elämäänsä leppoisissa merkeissä. Kiusanteon kohteeksi joutuvat yksinkertaisemmat metsän asukit kuten hirvi, lammas ja sika. Nälkä voittaa moraalin ja etiikan ja itsesääli säälin. Raadeltavaksi sopii niin pupuvanhus kuin etanakin. Petoeläimen ankara arki ja hauskanpito tyhmempien kustannuksella vaativat myös henkistä kanttia ja ystävykset vahvistavat sisäistä eläintään muotoilemalla ytimekkäitä ajatelmia kuten: "Tie saaliseläimen sydämeen käy raatelun kautta."  Suomalaisessa metsässä vilahtelevat myös rasittunut karhu, omalaatuinen kettu, turhautunut haikara ja vielä turhautuneempi rauhankyyhky. Kosketuksen ihmiseen parivaljakko saa pääasiassa satunnaisia luurankoja ja metsään unohtuneita jätteitä ihmetellessään.

Sarjakuva-albumi sisältää makaaberia huumoria, tilannekomiikkaa ja moukkamaista käytöstä.

Sirkku


Hiltunen, Petri :

Vuonna 2002 Suomen Sarjakuvaseuran Puupää-hatulla palkittu piirtäjä Petri Hiltunen kertoo 1870-luvulle sijoittuvan ruudinkäryisen western-tarinan koston tielle lähteneestä nuoresta revolverisankarista, joka tempautuu mukaan texasilaisen Chivalryn pikkukaupungin synkkiin salaisuuksiin. Realistisen sarjakuvataiteen mestari Hiltusen tarina kulkee eteenpäin vahvasti mykkäfilmimäisen visuaalisen kerronnan voimin, mikä tuo tarinaan tuulahduksen vanhojen länkkärien henkeä. Herrasmieskostaja on suomalaista lännensarjakuvaa laadukkaimmillaan.

Juuso


Gotham Cityssä riehuu uusi sarjamurhaaja ja alamaailman vanhat valtasuhteet natisevat liitoksissaan. Jeph Loebin käsikirjoittama ja Tim Salen kuvittama Synkkä voitto jatkaa siitä, mihin kaksikon edellinen Batman-tarina Pitkä pyhäinpäivä päättyi: Batman joutuu punnitsemaan suhdettaan entiseen ystäväänsä ja liittolaiseensa Harvey Dentiin, tehden samalla kaikkiensa pysäyttääkseen kaupunkia terrorisoivan uuden, Hirttäjäksi kutsutun sarjamurhaajan. Onko uudella murhaajalla yhteyksiä Gothamia viime vuonna kauhun vallassa pitäneeseen Lomauttajaan? Samaan aikaan kaupungin alamaailmassa eletään verisiä vallanvaihdoksen aikoja, eikä kehenkään voi luottaa.

Esipuheen albumiin on kirjoittanut tunnettu elokuvakäsikirjoittaja David S. Goyer, joka on ollut mukana käsikirjoittamassa mm. Christopher Nolanin Yön Ritari-trilogiaa.

Juuso 


Näytetään tulokset 6 - 10 / 14
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 3