Hae vinkkejä:

Rekola, Teija :

Ruma Rusina on tietenkin Eetun uusi pikkusisko. On sillä nimikin mutta Eetua ei voisi vähempää kiinnostaa. Onneksi Eetun kasvanut varjo avustaa Eetua parhaansa mukaan pääsemään eroon tuosta kakkamasiinasta. Eihän siskosta ole mitään iloa, se vain itkee ja kakkaa. Ja saa silti enemmän lahjoja jouluna ja kaiken vanhempien huomion.  Mutta mitä tehdä kun vauvan roskiin laittaminen, postittaminen tai lahjaksi antaminen ei onnistu?

Henna


Jansson, Tove :

Muumipeikko herää kesken talviunien eikä saa enää unta. Talvinen laakso on aivan erilainen kuin kesällä. Sinne on ilmestynyt uusia olentoja ja asioita. Tuutikki ja reippailija hemuli ja pikku koira surku. Esi-isä kaakeliuunissa ja päästäiset uimahuoneessa. Tästä kirjasta on otettu juonet kolmeen talviseen muumi-piirrossarjan jaksoon.

Henna


Henkselirouva on ostanut itselleen valtavan talon maalta. Yksin siellä vain on hyvin hiljaista ja ikävää. Onneksi eräänä aamuna hänen rantaansa lipuu paatti, josta hyppää rannalle merikarhuksi itseään tituleeraava koira. Pian uusia ystäviä löytyy niin leipäpussista kuin järvestäkin. Altaan yksinäisyyttä rakastava karppi ei liiemmin pidä uusista vieraistaan, mutta henkselirouva ei mitään muuta niin paljon rakasta kuin seuraa. Pientä metsään eksymistä ja hullusti käyttäytyviä eläimiä lukuun ottamatta maalaisidylli ei voisi olla yhtään täydellisempi.

Henna


Krekelä, Katja :

Romisko on romukauppa ja Rievun ja Orpanan koti. Romisko on romua romun perään mutta sympaattinen ja iloinen talo. Kummituskopperoro on jännittävä ja pölyinen paikka, jossa  asustaa ainakin Rievun mielikuvituksessa kummituskissa.

Entäs kun Pamppu haluaisi pystyttää kaupan paikalle munkkitehtaan? Valtava Polonius Pamppu on päättänyt jyrätä Romiskon maantasalle. Vain koska hän  mielestään voi. Kuinka Orpana ja Riepu pelastavat Romiskon? Kuinka käy muille Romiskolaisille, Mustatakille ja Rudolf Rautakoivelle sekä parturi Napasialle. Rakas, rähjä Romisko.

Henna


Kirjan sadut tuovat aikuisten mieleen kaikuja vanhoista saduista ja menneestä maailmasta, mutta silti kertomukset ovat täysin ajankohtaisia. 
Saduissa seikkailevat puhuvat kissat, koirat ja oravat, mutta myös peikot ja noidat. 
 
Tarinoiden taustalla on opetus ja usko hyvän voittoon.
Tekstejä kuvittavat Ulla Thynellin upeat lyijykynäpiirrokset
 
Lapset kuuntelevat näitä satuja mielellään ja aikuisen on niitä mukava lukea koska kieli on sujuvaa ja sanasto monipuolista. 
 
Päivikki

Näytetään tulokset 1 - 5 / 16
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 4