Reijolan kirjasto

Reijolan kirjasto toimii vuonna 2006 valmistuneessa Reijolan yhteisötalossa, liikekeskuksen läheisyydessä. Asiakaskoneiden lisäksi käytössä on langaton verkko. Aineiston hankinnassa ja kirjaston toiminnassa huomioidaan erityisesti lapsiperheiden tarpeet. Lastenosasto muuntautuu monenlaiseen toimintaan siirrettävien hyllyjen ansiosta. Aikuisten aineistoon hankittavat pikalainat löytyvät kätevästi uutuushyrrästä. Kirjastossa on erillinen lehtilukusali, jossa kokoontuu myös lukupiiri. Meillä voit käydä lukemassa myös lukukoirille.

Kirjastomme tarjoaa kotipalvelumahdollisuuden niille, jotka eivät iän, sairauden tai vamman vuoksi pääse kirjastoon. Kotipalvelu on maksutonta.

Perinteisten palveluaukioloaikojen kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina myöskin klo 7-21. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Lue lisää omatoimikäytöstä Ajankohtaista-osiosta.

Yhteisötalossa on 150-paikkainen auditorio/yhteisösali, monitoimitila/nuorisotila, joka toimii mm. kerhojen, varhaiskasvatuksen ja nuorisopalveluiden käytössä, ja kuntosali.  Kirjastossa myydään kausikortteja Pyhäselän alueen kuntosaleille. Aulassa on tila vaihtuville näyttelyille (varattavissa veloituksetta). Kirjasto tuottaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tapahtumia alueen asukkaille mm. jokavuotiset Syyshavinat.

Kirjaston sähköpostiosoite on sivun oikeassa sivuvalikossa karttasijainnin yhteydessä. Henkilökunnan yhteystiedot täältä.


Joensuun seutukirjasto Facebookissa

Myös Reijolan kirjaston kuulumisia voit seurata Facebookissa.

Ajankohtaista


Kirjasto avoinna vuoden jokaisena päivänä? - Lue lisää!

 

Pyhäselän ja Reijolan kirjastojen omatoimipalvelut ovat alkaneet ja ovat olleet kovasti pidetty uudistus. Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimiasiointi on mahdollista vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Sama tuttu henkilökunta on edelleen palvelemassa Sinua perinteisinä aukioloaikoina.

Omatoimiajalla asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksensa, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen.

Asiakassopimukseen voit myös tulostaa ja allekirjoittaa etukäteen, linkki sopimukseen alla.

Asiakassopimus (pdf)

 

Lukukoirat Reijolan kirjastolla

Lukukoirat Hupi ja Jehki työskentelevät Pyhäselän ja Reijolan kirjastoissa. Lukukoirille lukemista suositellaan esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille, joilla on epävarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, ääneen lukemisessa tai lukemaan opettelemisessa. Tämä käy myös mielekkäästä ja ilmaisesta harrastuksesta. Koska koiria on kaksi, lukemaan voi tulla vaikka siskon tai veljen kanssa yhdessä. Luettavan kirjan tai lehden valita itse kirjastosta tai tuoda kotona mukaansa. Muista varata lukuaika ennakkoon kirjastosta tai puhelimitse 050-431 4921.

 

Kevään 2018 lukuajat keskiviikkoisin klo 17-19:

  • 21.3.
  • 18.4.
  • 2.5.
  • 23.5.

 

Satutunnit kevätkaudella 2018

Satutunnit Reijolan yhteisösalissa klo 9.00 SEKÄ klo 9.45 kerran kuussa seuraavina maanantaiaamuina: 22.1., 26.2, 26.3., 23.4. ja 21.5. Saduttajana Minna Tahvanainen.

 

Sijainti ja yhteystiedot