Reijolan kirjasto

Reijolan kirjasto toimii vuonna 2006 valmistuneessa Reijolan yhteisötalossa, liikekeskuksen läheisyydessä. Asiakaskoneiden lisäksi käytössä on langaton verkko. Aineiston hankinnassa ja kirjaston toiminnassa huomioidaan erityisesti lapsiperheiden tarpeet. Lastenosasto muuntautuu monenlaiseen toimintaan siirrettävien hyllyjen ansiosta. Aikuisten aineistoon hankittavat pikalainat löytyvät kätevästi uutuushyrrästä. Kirjastossa on erillinen lehtilukusali, jossa kokoontuu myös lukupiiri. Meillä voit käydä lukemassa myös lukukoirille.

Kirjastomme tarjoaa kotipalvelumahdollisuuden niille, jotka eivät iän, sairauden tai vamman vuoksi pääse kirjastoon. Kotipalvelu on maksutonta.

Perinteisten palveluaukioloaikojen kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina myöskin klo 7-21. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Lue lisää omatoimikäytöstä Ajankohtaista-osiosta.

Yhteisötalossa on 150-paikkainen auditorio/yhteisösali, monitoimitila/nuorisotila, joka toimii mm. kerhojen, varhaiskasvatuksen ja nuorisopalveluiden käytössä, ja kuntosali.  Kirjastossa myydään kausikortteja Pyhäselän alueen kuntosaleille. Aulassa on tila vaihtuville näyttelyille (varattavissa veloituksetta). Kirjasto tuottaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tapahtumia alueen asukkaille mm. jokavuotiset Syyshavinat.

Kirjaston sähköpostiosoite on sivun oikeassa sivuvalikossa karttasijainnin yhteydessä. Henkilökunnan yhteystiedot täältä.


Joensuun seutukirjasto Facebookissa

Myös Reijolan kirjaston kuulumisia voit seurata Facebookissa.

Ajankohtaista


Kirjasto avoinna vuoden jokaisena päivänä? - Lue lisää!

 

Pyhäselän ja Reijolan kirjastojen omatoimipalvelut ovat alkaneet ja ovat olleet kovasti pidetty uudistus. Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimiasiointi on mahdollista vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Sama tuttu henkilökunta on edelleen palvelemassa Sinua perinteisinä aukioloaikoina.

Omatoimiajalla asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksensa, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen.

Asiakassopimukseen voit myös tulostaa ja allekirjoittaa etukäteen, linkki sopimukseen alla.

Asiakassopimus (pdf)

 

Lukukoiratoiminta

Lukukoirat vierailevat Reijolan kirjastossa muutaman viikon välein keskiviikkoisin klo 17-19. Tarkista lukukoiran seuraava käyntiaika Reijolan kirjastosta tai lukukoirien Facebook-sivulta (Lukukoirat Hupi ja Jehki).

Pyhäselän kirjastossa lukukoiratoiminta on ainakin jonkin aikaa tauolla.

Lisätietoja lukukoiratoiminnasta: http://vaarakirjastot.fi/hupi-ja-jehki1

 

Satutunnit yhteisösalissa

Reijolan kirjaston satutunnit järjestetään Reijolan yhteisötalon salissa (kirjastorakennuksessa) maanantaisin klo 9-9.30 ja 9.45-10.15 kerran kuussa. Kevään 2019 satutuntiajat ilmoitetaan myöhemmin.

Satutunteja on peräkkäin kaksi sisällöltään samanlaista. Saduttajana toimii Minna Tahvanainen.

 

Sijainti ja yhteystiedot