Pyhäselän kirjasto

 

Pyhäselän kirjasto sijaitsee Hammaslahden taajamassa aivan koulukeskuksen kupeessa. Koululaiset käyttävätkin kirjastoa myös aukioloaikojemme ulkopuolella ja kouluyhteistyö on tiivistä. Kirjastossamme voi käydä perinteisen lainausreissun yhteydessä tai lisäksi vaikkapa satutunnilla, muskarissa, peli-illassa, askartelutapahtumassa, lukupiirissä tai tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin galleriatilassamme (varattavissa veloituksetta). Meillä voit käydä lukemassa myös lukukoirille.

Perinteisten palveluaukioloaikojen kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä myös lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Lue lisää omatoimikäytöstä Ajankohtaista-osiosta.

Kirjastomme tarjoaa myös kotipalvelumahdollisuuden niille, jotka eivät iän, sairauden tai vamman vuoksi pääse kirjastoon. Kotipalvelu on maksutonta.

Pyhäselän kirjastossa on ilmainen ja tunnukseton wifi, langaton verkko. Kirjastossamme on myös tietokoneita asiakaskäyttöä varten. Voit tulostaa, skannata (sähköpostiin) ja kopioida. Laskunmaksu onnistuu helposti viivakoodinlukijaa käyttäen. Viivakoodinlukijan saat tarvittaessa henkilökunnalta.

Kirjastostamme löytyvät myös kahvi- ja vesiautomaatit, joten voit tulla meille vaikkapa lueskelemaan uusimmat lehdet ja nauttia samalla kupposen kahvia, kaakaota tai teetä.

Kirjaston sähköpostiosoite on sivun oikeassa sivuvalikossa karttasijainnin yhteydessä. Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Joensuun seutukirjasto Facebookissa

Myös Pyhäselän kirjaston kuulumisia voit seurata Facebookissa.

 

Ajankohtaista


Kirjasto avoinna vuoden jokaisena päivänä? - Lue lisää!

Pyhäselän ja Reijolan kirjastojen omatoimipalvelut ovat alkaneet ja ovat olleet kovasti pidetty uudistus. Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimiasiointi on mahdollista vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Sama tuttu henkilökunta on edelleen palvelemassa Sinua perinteisinä aukioloaikoina.

Omatoimiajalla asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksensa, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen.

Asiakassopimukseen voit myös tulostaa ja allekirjoittaa etukäteen, linkki sopimukseen alla.

Asiakassopimus (pdf)

 

 

Meriseikkailu kirjastossa kesän ajan

Tähtihetkiä Pyhäselässä

Tähtihetkiä-taidenäyttelyssä on esillä Kanervapihan palvelukodin asukkaiden tekemiä tauluja sekä mosaiikki- ja savitöitä. Näyttelyssä pyörii myös video, jolta voit katsoa töiden valmistumisen vaiheita. Näyttelyyn voi tutustua Pyhäselän kirjastossa 1.6.-30.6.2018.
kuva

 

Sijainti ja yhteystiedot