Pyhäselän kirjasto

 

Pyhäselän kirjasto sijaitsee Hammaslahden taajamassa aivan koulukeskuksen kupeessa. Koululaiset käyttävätkin kirjastoa myös aukioloaikojemme ulkopuolella ja kouluyhteistyö on tiivistä. Kirjastossamme voi käydä perinteisen lainausreissun yhteydessä tai lisäksi vaikkapa satutunnilla, muskarissa, peli-illassa, askartelutapahtumassa, lukupiirissä tai tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin galleriatilassamme (varattavissa veloituksetta). Meillä voit käydä lukemassa myös lukukoirille.

Perinteisten palveluaukioloaikojen kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä myös lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Lue lisää omatoimikäytöstä Ajankohtaista-osiosta.

Kirjastomme tarjoaa myös kotipalvelumahdollisuuden niille, jotka eivät iän, sairauden tai vamman vuoksi pääse kirjastoon. Kotipalvelu on maksutonta.

Pyhäselän kirjastossa on ilmainen ja tunnukseton wifi, langaton verkko. Kirjastossamme on myös tietokoneita asiakaskäyttöä varten. Voit tulostaa, skannata (sähköpostiin) ja kopioida. Laskunmaksu onnistuu helposti viivakoodinlukijaa käyttäen. Viivakoodinlukijan saat tarvittaessa henkilökunnalta.

Kirjastostamme löytyvät myös kahvi- ja vesiautomaatit, joten voit tulla meille vaikkapa lueskelemaan uusimmat lehdet ja nauttia samalla kupposen kahvia, kaakaota tai teetä.

Kirjaston sähköpostiosoite on sivun oikeassa sivuvalikossa karttasijainnin yhteydessä. Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Joensuun seutukirjasto Facebookissa

Myös Pyhäselän kirjaston kuulumisia voit seurata Facebookissa.

 

Ajankohtaista


Kirjasto avoinna vuoden jokaisena päivänä? - Lue lisää!

Pyhäselän ja Reijolan kirjastojen omatoimipalvelut ovat alkaneet ja ovat olleet kovasti pidetty uudistus. Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21. Omatoimiasiointi on mahdollista vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Sama tuttu henkilökunta on edelleen palvelemassa Sinua perinteisinä aukioloaikoina.

Omatoimiajalla asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksensa, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen.

Asiakassopimukseen voit myös tulostaa ja allekirjoittaa etukäteen, linkki sopimukseen alla.

Asiakassopimus (pdf)

 

 

Jouluaskartelua Pyhäselässä ja Reijolassa

Kirjaenkeli- ja joulukorttipajat toteutetaan tänä vuonna sekä Pyhäselän että Reijolan kirjastoissa. Tervetuloa mukaan!

Bucket List - mustemaalauksia Pyhäselän kirjastossa

Sanna Papusen Bucket List -näyttely on esillä Pyhäselän kirjastossa marraskuun loppuun saakka. Näyttelyssä on A3-kokoisia mustemaalauksia. Näyttelyn nimi viittaa ihmisten tekemiin listoihin unelmamatkakohteista ja -elämyksistä, joita nämä haluavat elämänsä aikana nähdä ja kokea. Taiteilijan omalla bucket listillä on taidenäyttelyiden ja luovan tekemisen suuntaisia tavoitteita.
kuva

Satutunnit kirjastossa

Marras-joulukuussa 2018 satutunnit järjestetään keskiviikkoisin 28.11. ja 12.12.2018.

Satutunteja on kaksi samansisältöistä klo 9.15-9.45 ja klo 10-10.30. Saduttajan toimii Minna Tahvanainen.

 

Neulotaan 100 nuttua vauvoille -keräys

Neulotaan 100 nuttua vauvoille -keräys on Pyhäselän kirjastossa 30.11.2018 saakka. Tavoitteena neuloa 100 nuttua jouluksi; ne toimitetaan Etiopiaan ja Afganistaniin Pyhäselän seurakunnan kautta.

 

 

Sijainti ja yhteystiedot