Pyhäselän kirjasto

Pyhäselän kirjasto sijaitsee Hammaslahden taajamassa aivan koulukeskuksen kupeessa. Koululaiset käyttävätkin kirjastoa myös aukioloaikojemme ulkopuolella ja kouluyhteistyö on tiivistä. Kirjastossamme voi käydä perinteisen lainausreissun yhteydessä tai lisäksi vaikkapa satutunnilla, muskarissa, peli-illassa, askartelutapahtumassa, lukupiirissä tai tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin galleriatilassamme (varattavissa veloituksetta). Meillä voit käydä lukemassa myös lukukoirille.

Perinteisten palveluaukioloaikojen kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 20 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 8.00–16.00. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Lue lisää omatoimikäytöstä Ajankohtaista-osiosta.

Kirjastomme tarjoaa myös kotipalvelumahdollisuuden niille, jotka eivät iän, sairauden tai vamman vuoksi pääse kirjastoon. Kotipalvelu on maksutonta.

Pyhäselän kirjastossa on ilmainen ja tunnukseton wifi, langaton verkko. Kirjastossamme on myös tietokoneita asiakaskäyttöä varten. Voit tulostaa, skannata (sähköpostiin) ja kopioida. Laskunmaksu onnistuu helposti viivakoodinlukijaa käyttäen. Viivakoodinlukijan saat tarvittaessa henkilökunnalta.

Kirjastostamme löytyvät myös kahvi- ja vesiautomaatit, joten voit tulla meille vaikkapa lueskelemaan uusimmat lehdet ja nauttia samalla kupposen kahvia, kaakaota tai teetä.

Kirjaston sähköpostiosoite on sivun oikeassa sivuvalikossa karttasijainnin yhteydessä. Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Joensuun seutukirjasto Facebookissa

Myös Pyhäselän kirjaston kuulumisia voit seurata Facebookissa.

 

Ajankohtaista


Jukka Nykyri: "Vuosien varrelta"

Jukka Nykyrin maalauksia "Vuosien varrelta" on esillä Pyhäselän kirjastossa 1.12.2017 saakka.
kuva

Kirjasto avoinna vuoden jokaisena päivänä? - Lue lisää!

Pyhäselän ja Reijolan kirjastojen omatoimipalvelut ovat alkaneet ja ovat olleet kovasti pidetty uudistus. Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme ovat avoinna omatoimisesti asioiville arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 20 saakka sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 8.00–16.00. Omatoimiasiointi on mahdollista vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Sama tuttu henkilökunta on edelleen palvelemassa Sinua perinteisinä aukioloaikoina.

Omatoimiajalla asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksensa, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä Pyhäselän tai Reijolan kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen.

Asiakassopimukseen voit myös tulostaa ja allekirjoittaa etukäteen, linkki sopimukseen alla.

Asiakassopimus (pdf)

 

 

Muistellaan ennen elettyä

Mten ennen elettiin, muistat sie, tiiät sie?

Kirjastovirkailija Merja Eronen pitää kuvin ja/tai esinein elävöitetyn muistelutuokion Pyhäselän kirjastossa kerran kuussa keskiviikkoisin. Seuraavat kerrat 4.10., 1.11. ja 13.12. klo 14–15.

Tuokiossa voidaan muistella henkilöitä, tapoja, uskomuksia, vuotuisjuhlia, arvuutella vanhoja arvoituksia, ihmetellä esineitten käyttötarkoitusta jne. 

Muistelutuokio on avoin kaikenikäisille!

 

Lukukoirat Pyhäselän kirjastolla

Lukukoirat Hupi ja Jehki työskentelevät Pyhäselän ja Reijolan kirjastoissa. Lukukoirille lukemista suositellaan esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille, joilla on epävarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, ääneen lukemisessa tai lukemaan opettelemisessa. Tämä käy myös mielekkäästä ja ilmaisesta harrastuksesta. Koska koiria on kaksi, lukemaan voi tulla vaikka siskon tai veljen kanssa yhdessä. Luettavan kirjan tai lehden valita itse kirjastosta tai tuoda kotona mukaansa. Muista varata lukuaika ennakkoon kirjastosta tai puhelimitse 050-315 6596.

Lukukoirat ovat Hammaslahdessa Pyhäselän kirjastolla:

Torstaisin klo 17-19 seuraavina päivinä

24.8. (paikalla vain Jehki)

21.9.

5.10.

26.10.

23.11.

7.12.

Satutunnit syyskaudella 27.9. alkaen

Satutunnit ovat kirjastolla keskiviikkoisin klo 9.00 SEKÄ klo 9.45 kerran kuussa seuraavina päivinä 27.9., 25.10., 22.11. ja 13.12.2017. Saduttajana Minna Tahvanainen. Huomioithan aikaistuneen alkamisajankohdan!

 

Sijainti ja yhteystiedot