Joensuun pääkirjasto


Pääkirjastossa käyvät kaikki. Sieltä löytyvät omat osastonsa niin lapsille, aikuisille, musiikinharrastajille kuin lehdenlukijoille. Paikallishistorian tutkijoita palvelee maakuntakokoelma.

Kirjastossa tapahtuu runsaasti, lähes joka viikko on satutunteja, yleisöluentoja ja muuta.

Lukusalin Mikro-Muikusta löytyvät asiakastietokoneet ja lisäksi tarjolla on lähes koko talon kattava langaton netti. Kävijää hemmotellaan myös kahvila Pilkun antimilla.

Henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Seutukirjasto facebookissa

AJANKOHTAISTA


 

Markus-sedästä Binna Bánnaan -näyttely Joensuun pääkirjastolla

Ylen lasten radio-ohjelmien historiaan kurkistava Markus-sedästä Binna Bánnaan -näyttely Joensuun pääkirjastolla 25.8. - 31.10.
kuva

Muistatko Markus-sedän, Nallekerhon ja Noita Nokinenän? Joensuun pääkirjastossa kurkistetaan 25.8. alkaen Yleisradion lasten radio-ohjelmien historiaan Markus-sedästä Binna Bánnaan –näyttelyssä. Näyttely on avoinna pääkirjastolla 31.10. asti kirjaston aukioloaikoina.

Näyttely esittelee suomalaisen yleisradion radion lastenohjelmia eri vuosikymmeniltä ja sen on koonnut toimittaja Tiina Harpf. Ylen ainutlaatuisesta arkistomateriaalista koottu näyttely on toteutettu yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa. Esillä on julisteita, esineitä, kuvia, käsikirjoituksia ja kuunneltavia näytteitä. Lisäksi mukana on kuulijoiden lähettämiä kirjeitä ja kuvia, joiden kautta näkee monenlaista lapsuutta eri vuosikymmeninä. Kokeilemaan pääsee radion aitoa tuulikonetta vuosikymmenten takaa. Tervetuloa! Sopii kaiken ikäisille. :)


Vinttiklubi Joensuun pääkirjastolla: Kamarikuoro Kaisku

Kamarikuoro Kaiskun konsertti pääkirjaston musiikkiosastolla klo 17

Perjantai 27.10....
../common/calendar Alkupäivämäärä: 27.10.2017

Soiva luento Joensuun pääkirjastolla klo 18

Soiva luento Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa tiistaina 14.11 klo 18

Jussi...
../common/calendar Alkupäivämäärä: 14.11.2017

 

Sijainti ja yhteystiedot