KIRJAVINKKEJÄ NUORILLE AIKUISILLE


 

Hae vinkkejä:

Law, Ingrid :

Kun Mibsin perheessä joku täyttää 13, hän saa tavallisten lahjojen lisäksi, erikoiskyvyn esimerkiksi myrskyjen nostattamisen. Mibs odottaa innoissaan minkä kyvyn tulee saamaan, mutta syntymäpäivän aattona isä ajaa kolarin ja vaipuu koomaan. Syntymäpäivänään Mibs kuvittelee saaneensa henkiinherättämisen kyvyn ja hyppää salamatkustajaksi raamattukauppiaan bussiin, määränpäänään isän sairaala. Hänen ei kuitenkaan tarvitse lähteä seikkailemaan yksin sillä mukaan lähtevät Mibsin veljet Fish ja Samson, sekä naapurinpoika Will junior ja tämän sisko Bobbi.

Edessä on välillä vaarallinenkin matka, jonka aikana jokainen oppii itsestään ja toisistaan jotain uutta.

Soila


Björk, Marja :

Lieksasta kotoisin oleva Helsingin Kalliossa asuva kirjailija on kirjoittanut neljä romaania. Kirjojen nimet ovat yksisanaisia P-kirjaimella alkavia: Posliini; Puuma; Prole; Poika.  Kaikissa romaaneissaan kirjailija on tarttunut epäsovinnaisiin ja lukijoille arkaluonteisiin aiheisiin.

Björkin transsukupuolisesta lapsesta kertova romaani Poika oli Finlandia Junior -palkintoehdokas vuonna 2013. Raadin perusteluista: "Tiivis lause tulee konkreettisuudessaan lukijaa lähelle: Makken tuskan voi tuntea. Lukukokemus on voimakas ja lisää ymmärrystä sellaista toiseutta kohtaan, jota ulkopuolisen on lähes mahdotonta tajuta."  Kirja perustuu kirjailijan oman pojan kokemuksiin. Kirja on luokiteltu aikuisten kirjaksi, vaikka kertookin nuorista.

Seija


Ojanen, Soila :

Kirja on tavalliseen kouluelämään sijoittuva tarina siitä, mitä voisit tehdä jos huomaat ystäväsi olevan ongelmissa.

Alina on jo pidemmän aikaa seuraillut huomaamattomasti koulun käytävillä risteileviä pieniä, ruskeita paketteja, jotka päätyvät aina koulun suosikkipojan Micke Mosolan reppuun. Paketit vaikuttavat epäilyttäviltä, Alina on varma, että niiden sisällä kulkee jotain kiellettyä, jopa huumeita. Pahinta on kuitenkin se, että Alinan paras ystävä Karoliina on ihastunut Mickeen ja sekaantunut myös pakettibisnekseen.

Sitten yhtenä päivänä Karoliina ei tule kouluun. Aluksi Alina laittaa se tyypillisen lintsauksen piikkiin, mutta kun päivät kuluvat eikä Karoliinaa näy, hän alkaa huolestua. Edes äiti ei ole nähnyt Karoliina eikä hän vastaa kännykkäänsä. Hän on varmasti ongelmissa ja ehkä myös loukkaantunut!

Alina miettii hädissään, mistä hän voisi pyytää apua ongelman selvittämiseen, joltain aikuiseltako? Entä jos hän hätäileekin turhaan ja Karoliina suuttuu hänelle tilanteen suurentelusta?

Kirsi


Landy, Derek :

Jännittävässä nuorten fantasiatarinassa Stephanie joutuu huomaamaan, että hän on perinyt kuolleelta sedältään ison talon lisäksi myös nipun salaisuuksia.

Yöpyessään yksinään setänsä talossa sisään tunkeutuu vieras mies, joka lupaa kyselemättä alkaa vimmatusti etsiä jotain. Vasta, kun sedän mystinen ystävä Keplo Leutokalma tulee paikalle, vieras lähtee taistelun jälkeen pakoon tyhjin käsin.

Stephanielle selviää, että setä on jo pitkään seikkaillut Keplon kanssa rinnakkaismaailmassa ja saanut selville maagisen valtikan olinpaikan. Pahat voimat uskovat sedän siirtäneen tietonsa Stephanielle ja hänen on pakko lähteä Keplon kanssa mukaan vaaralliseen kilpajuoksuun valtikasta, ettei se ajaudu väriin käsiin…

Kirsi 


Hämäläinen, Ilkka :

Kundiopas on nimensä mukaisesti selkeä paketti kaikesta, mitä tyttöjen tarvitsee pojista ja seurustelusta tietää.

Oppaassa Demi-lehdessä pitkään Kysy kundilta- palstaa pitänyt Ilkka Hämäläinen vastaa palstan kautta saamiinsa kysymyksiin. Aiheet vaihtelevat paljon aina tyttöjen ja poikien välisestä ystävyydestä aloitteen tekoon, ensimmäiseen suudelmaan ja pettävään poikaystävään.

Tämän kirjan avulla sinäkin voit oppia ymmärtämään poikia!

Kirsi


Näytetään tulokset 6 - 10 / 39
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 8