KIRJAVINKKEJÄ NUORILLE AIKUISILLE


 

Hae vinkkejä:

Forman, Gayle :

Auton sisukset ovat levällään pitkin piennarta. Satasta vastaan tulevan nelitonnisen kuorma-auton törmäys suoraan matkustajanpuoleiseen kylkeen vaikutti kuin atomipommi. Se raastoi ovet irti ja paiskasi matkustajan etupenkin ulos kuljettajan ikkunasta. Se heitti auton alustan tien yli ja repi moottorin hajalle kuin se olisi ollut hämähäkinseittiä. Se lennätti renkaat ja pölykapselit syvälle metsään. Se sytytti palamaan osia bensatankista, ja nyt pienet liekit nuolevat märkää tietä.

Seitsemäntoistavuotiaan Mian elämä menee pirstaileiksi eräänä harmaana talviaamuna, kun koulupäivä perutaan lumisateen vuoksi. Odottamaton onnenpotku, vapaapäivä ja vierailu vanhempien ystävien luokse maaseudulle saa traagisen käänteen, kun perhe joutuu auto-onnettomuuteen.

Seuraavan vuorokauden ajan Mia tarkkailee tapahtumia sairaalassa ruumiinsa ulkopuolelta ja käy läpi elämäänsä. Sellonsoittoa harrastavan Mian koesoitto on mennyt hyvin, mutta tietoa pääsystä Juilliardin musiikkikouluun ei vielä ole. Miten mahdollinen opiskelu ja elämä uudessa kaupungissa, New Yorkissa onnistuisi, ja miten se vaikuttaisi ystävyys- ja perhesuhteisiin, rokkibändissä soittavasta poikaystävästä puhumattakaan?

Jos vielä jään on kuvaus lukiolaisnuoren elämän käännekohdasta, ystävyyssuhteista, ensirakkaudesta ja jatko-opintojen valinnan vaikeudesta.

Kirjasta on tehty myös elokuva vuonna 2014.

Virpi


Yancey, Rick :

Ensimmäinen AALTO: Valot sammuu
 
Toinen AALTO: Hyöky nousee
 
Kolmas AALTO: Rutto
 
Neljäs AALTO:  Vaimentaja
 
16-vuotias Cassie on yksin keskellä painajaismaista todellisuutta: Pian muukalaisten emoaluksen ilmestymisen jälkeen ensimmäinen aalto, voimakas elektromagneettinen pulssi katkaisi sähköt ja yhteydet - kuolleita puoli miljoonaa. Kolmannen aallon aikana viruksen aiheuttama rutto surmasi lisää ihmisiä. Neljännen aallon aikana suurin osa ihmiskunnasta on kuollut.
 
Mutta mikä on 5. aalto, ja minne armeijan sotilaat veivät pikkuveli Sammyn? Entä kuka on salaperäinen Ewan, joka pelasti Cassien ja haluaa auttaa? Ainoa tapa selviytyä, on pysyä yksin. Kehenkään ei voi luottaa, sillä muukalaiset eivät ole pieniä vihreitä miehiä, vaan ihmisten näköisiä tappajia.
 
Tiheätunnelmainen 5. aalto on scifi-trilogian ensimmäinen osa.
 
 Virpi

Russell, Rachel Renée :

Isän työ oppilaitoksen hyönteistorjujana avaa ovet kahdeksasluokkalaiselle Nikille uuteen hienostokouluun. Lämminhenkisen perheen kommellukset ja ei niin glamour-elämä aiheuttavat Nikille noloja tilanteita, varsinkin kun vastassa on koulun SS-jengi (Söpöt ja suositut).
 
Alku ei näytä lupaavalta, mutta lähestyvän taidekilpailun innoittamana uusia ystäviäkin löytyy ja hyvännäköinen Brandon saa sydämen läpättämään.
 
Olisinpa suosittu aloittaa uuden hulvattoman hauskan päiväkirjaromaanisarjan.
 
Virpi

Riordan, Rick :

Carter ja Sadie Kanen vierailu British Museumissa Lontoossa saa mullistavan käänteen, kun arkeologi-isä räjäyttää vahingossa Rosettan kiven ja vapauttaa muinaisen Egyptin pahamaineisimman jumalan, Sethin.

Isä katoaa, ja lisää jumalia herää eloon; maailmaa uhkaa kaaos, kun jumalat käyvät taisteluun vallasta. Carterin ja Sadien kilpajuoksu mahtavien jumalien kanssa alkaa: isä on löydettävä ja maailma pelastettava; onneksi apuvoimia ilmestyy matkan varrelta ja maagisia taikavoimia löytyy omastakin takaa.

Vauhdikas ja runsaasti huumoria sisältävä Punainen pyramidi on fantasiasarjan ensimmäinen osa.

Virpi 


Pietikäinen, Markku :

Painajainen leirikoulussa on nuorille tehty, hiuksia nostattavan jännittävä versio Kymmenestä pienestä neekeripojasta. Jussi, Emma ja Ville luokkatovereineen ovat leirikoulussa vanhalla koululla. Ensin nuoret suunnittelevat riemuissaan viettävänsä rennon viikon maalla, mutta heidän luokanvalvojansa Räksä ilmoittaa, että leirikoulukin on kouluaikaa ja tietyt koulujutut hoidetaan myös siellä. 
Perillä tilanne näyttää lupaavalta: koulu on komealla paikalla mäen päällä ja sitä isännöivä taiteilija Väinö Kolu vaikuttaa leppoisalta tyypiltä. Seuraavana päivänä alkaa kuitenkin tapahtua kummia. Luokan vieraillessa läheisellä vanhalla myllyllä Allu putoaa veteen kuvatessaan myllyä eikä kukaan löydä häntä mistään.
Muut palaavat surkeina koululle, missä taiteilija Kolu tulee äkkiä hulluksi lukitessaan koko porukan kouluun ja syyttäessään heitä ihmeellisistä asioista. Jos joku vastustaa hänen määräyksiään tai yrittää paeta, Kolu vie yrittäjän mukanaan eikä hänestä näy vilaustakaan sen jälkeen. Kun oppilaat yksi kerrallaan katoavat, jäljelle jääneet alkavat vaipua epätoivoon eivätkä usko pääsevänsä koskaan kotiin..
 
Tämä on mielestäni karmivan mainio tarina, joka on parasta lukea joko kerralla tai ainakin parissa päivässä, ettei menetä monia yöunia sen karmivia tapahtumia miettiessä.
 
Kirsi

Näytetään tulokset 1 - 5 / 39
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 8