KIRJAVINKKEJÄ NUORILLE AIKUISILLE


 

Hae vinkkejä:

Pietikäinen, Markku :

Painajainen leirikoulussa on nuorille tehty, hiuksia nostattavan jännittävä versio Kymmenestä pienestä neekeripojasta. Jussi, Emma ja Ville luokkatovereineen ovat leirikoulussa vanhalla koululla. Ensin nuoret suunnittelevat riemuissaan viettävänsä rennon viikon maalla, mutta heidän luokanvalvojansa Räksä ilmoittaa, että leirikoulukin on kouluaikaa ja tietyt koulujutut hoidetaan myös siellä. 
Perillä tilanne näyttää lupaavalta: koulu on komealla paikalla mäen päällä ja sitä isännöivä taiteilija Väinö Kolu vaikuttaa leppoisalta tyypiltä. Seuraavana päivänä alkaa kuitenkin tapahtua kummia. Luokan vieraillessa läheisellä vanhalla myllyllä Allu putoaa veteen kuvatessaan myllyä eikä kukaan löydä häntä mistään.
Muut palaavat surkeina koululle, missä taiteilija Kolu tulee äkkiä hulluksi lukitessaan koko porukan kouluun ja syyttäessään heitä ihmeellisistä asioista. Jos joku vastustaa hänen määräyksiään tai yrittää paeta, Kolu vie yrittäjän mukanaan eikä hänestä näy vilaustakaan sen jälkeen. Kun oppilaat yksi kerrallaan katoavat, jäljelle jääneet alkavat vaipua epätoivoon eivätkä usko pääsevänsä koskaan kotiin..
 
Tämä on mielestäni karmivan mainio tarina, joka on parasta lukea joko kerralla tai ainakin parissa päivässä, ettei menetä monia yöunia sen karmivia tapahtumia miettiessä.
 
Kirsi