KIRJAVINKKEJÄ NUORILLE AIKUISILLE


 

Hae vinkkejä:

Forman, Gayle :

Auton sisukset ovat levällään pitkin piennarta. Satasta vastaan tulevan nelitonnisen kuorma-auton törmäys suoraan matkustajanpuoleiseen kylkeen vaikutti kuin atomipommi. Se raastoi ovet irti ja paiskasi matkustajan etupenkin ulos kuljettajan ikkunasta. Se heitti auton alustan tien yli ja repi moottorin hajalle kuin se olisi ollut hämähäkinseittiä. Se lennätti renkaat ja pölykapselit syvälle metsään. Se sytytti palamaan osia bensatankista, ja nyt pienet liekit nuolevat märkää tietä.

Seitsemäntoistavuotiaan Mian elämä menee pirstaileiksi eräänä harmaana talviaamuna, kun koulupäivä perutaan lumisateen vuoksi. Odottamaton onnenpotku, vapaapäivä ja vierailu vanhempien ystävien luokse maaseudulle saa traagisen käänteen, kun perhe joutuu auto-onnettomuuteen.

Seuraavan vuorokauden ajan Mia tarkkailee tapahtumia sairaalassa ruumiinsa ulkopuolelta ja käy läpi elämäänsä. Sellonsoittoa harrastavan Mian koesoitto on mennyt hyvin, mutta tietoa pääsystä Juilliardin musiikkikouluun ei vielä ole. Miten mahdollinen opiskelu ja elämä uudessa kaupungissa, New Yorkissa onnistuisi, ja miten se vaikuttaisi ystävyys- ja perhesuhteisiin, rokkibändissä soittavasta poikaystävästä puhumattakaan?

Jos vielä jään on kuvaus lukiolaisnuoren elämän käännekohdasta, ystävyyssuhteista, ensirakkaudesta ja jatko-opintojen valinnan vaikeudesta.

Kirjasta on tehty myös elokuva vuonna 2014.

Virpi