Anne Frank – historiaa nykypäivälle

Kansainvälisessä Anne Frank – Historiaa nykypäivälle -kiertonäyttelyssä voi tutustua Anne Frankin tarinaan ja siihen liittyviin Toisen maailmansodan tapahtumiin ja holokaustiin. Näyttelyn ytimen muodostavat lainaukset Anne Frankin päiväkirjasta ja valokuvat hänen perheestään. Näyttelyssä seurataan myös muiden henkilöiden kokemuksia syrjinnästä ja vainosta. Näyttely ulottuu nykypäivään asti: Syrjintä Suomessa tänään on yksi teemoista. Näyttely on kiertänyt useita eri maita, ja herättänyt suurta mielenkiintoa. Vuosittain näyttely on esillä yli 150 paikkakunnalla. Amsterdamin Anne Frank -museo on näyttelyn pääjärjestäjä, käytännön toteutuksesta vastaavat paikalliset kumppanit. Suomessa yhteistyökumppanit ovat Rauhankasvatusinstituutti, Helsingin kaupunginkirjasto, Helsingin yliopisto ja Suomen juutalainen yhteisö. HUOM! Näyttely ei sovi perheen pienimmille autenttisen kuvamateriaalinsa vuoksi.
kuva
Näyttely on yleisölle avoin Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa 21.- 25.5.

Pyhäselän vankilan kuvataideprojekti

Taidenäyttely Nurjapuoli ry:n Pyhäselän vankilassa toteuttamasta kuvataideprojektista on esillä Reijolan yhteisötalon aulassa 18.5. - 13.6.2018.
kuva

Jorma Trebenin näyttely Ilomantsin kirjastossa

Persoonia ja vähän muitakin - Jorma Trebenin maalauksia esillä Ilomantsin kirjaston käsikirjastossa 18.5.-29.6.2018. Avajaiset pe 18.5. klo 13. Tervetuloa!
kuva

Tekemisen iloa - Joensuun seudun kansalaisopiston kädentaitojen kevätnäyttely

Outokummun osaston kädentaitajien näyttely on esillä koko toukokuun ajan kirjastogalleriassa. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.Huom! kesäaukioloajat! Lämpimästi tervetuloa!
kuva

Emilia Leinosen maalauksia

Emilia Leinonen on tuonut esille upeita maalauksiaan Pyhäselän kirjastoon Hammaslahteen. Myynnissä on myös kauniita ja edullisia maalauksista painatettuja kortteja. Näyttely on esillä 31.5. saakka. Tervetuloa tutustumaan ja vaikka ostoksillekin!
kuva

Kuoppa ja kammio - taidokasta emalointia

Kuoppa ja kammio - taidokasta emalointia -näyttely on esillä Reijolan kirjastossa huhti-toukokuussa. Emalitaiteen historia liittyy oleellisesti kultaseppätaiteeseen. Monet emalointitekniikat kuten solu-, kuoppa- ja kammioemalointi seurasivat vuosisatojen aikana eri maitten ja aikakausien tyylisuuntauksia. Näyttelyssä on erilaisia emaloituja esineitä 14 eri maasta.
kuva