Sarjakuvanäyttely Uusi Hölmölä Joensuun pääkirjastolla

Suomen kansan uusia hölmöläistarinoita sarjakuvina esittelevä näyttely Uusi Hölmölä – New Hoelmoelae on nähtävissä Joensuun pääkirjaston aulassa tammikuun ajan. Sarjakuvamuotoon toteutetut kertomukset perustuvat löyhästi perinteisiin hölmöläistarinoihin ja kommentoivat nyky-yhteiskunnan absurditeetteja. Lähtökohtia uusille hölmöläissarjakuville ovat muun muassa nykyrakentaminen, vihapuheen nostattama populismi, nykynaiskuvan ulottuvuudet, työttömien kohtelu ja jatkuva poliittisten päätösten pyörtäminen. Näyttelyn järjestäjä on nykysarjakuvayhdistys Kutikuti.
kuva

Taianomaista luettavaa: Maagisen realismin teoksia Joensuun pääkirjastolla

Kirjoissa on taikaa, sehän on selvää. Maagisen realismin teosten voidaan kuitenkin sanoa sisältävän hitusen enemmän magiaa ja lumoa. Kirjanäyttely on esillä pääkirjaston aulassa 31.1.2018 saakka. Tule tutustumaan ja nappaa lukuvinkkejä tammikuulle! Näyttelyn koonnut aikuisten osaston tp. kirjastonhoitaja Aino Kumpare.
kuva

Jasmine Färlingin valokuvanäyttely 5. - 28.1.2018 Outokummun kirjastogalleriassa

Valokuvaaja Jasmine Färling on vieraillut Outokummussa viimeisen kahden vuoden ajan. Tutustuessaan lähemmin Outokummun ympäristöön ja paikallisiin, syntyi tämä dokumentaarinen valokuvaprojekti. Näyttelyn valokuvat on otettu Outokummussa 2015-2017 välillä. Tervetuloa näkemään Outokumpu ulkopaikkakuntalaisen silmin. Katso myös https://www.facebook.com/events/138547106907460/ Lämpimästi tervetuloa!
kuva

Hyvästi Him! - muistopöytä Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolla

Uudenvuodenyönä uransa päättäneen, yhden kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisyhtyeen tuotantoa esillä Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolla tammikuun ajan.
kuva

Tyttökullat-näyttely Pyhäselässä

Riikka Miettinen-Syrjälä (Hammaslahti) toi Pyhäselän kirjastoon esille upean Tyttökullat-näyttelynsä. Näyttelyssä akryyliväreillä taidolla tehtyjä maalauksia, joista "nousee niin kasvukipuja kuin niiden tuomia oivalluksia, välähdyksiä naisen elämän monista rooleista, joihin olisi mahduttava". Tervetuloa tutustumaan, näyttely on esillä tammikuun loppuun saakka.
kuva

Suomi 100 -valokuvakilpailun kuvat esillä Hammaslahdessa

Hammaslahden nuorisoseuran ja Hammaslahden alakoulun oppilaskunnan yhdessä järjestämän Suomi 100 -aiheisen alakoululaisille suunnatun valokuvakilpailun satoa on esillä Pyhäselän kirjastossa Hammaslahdessa 15.1. saakka.
kuva

Pohjois-Karjalan Martat ry:n 110-vuotisjuhlanäyttely Joensuun pääkirjastolla

Marttojen juhlanäyttely 11.-30.12. Tietokirjailija Marja Simola on koonnut Joensuun pääkirjaston ala-aulaan näyttelyn marttojen työstä. Näyttelyssä on esillä kotitalousneuvonnan neuvonta-aineistoa eri vuosikymmeniltä sota-ajasta tähän päivään sekä Marttaliiton, Pohjois-Karjalan Marttojen ja sen jäsenyhdistysten historiikkejä. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen, 0400 179 095, katja.kolehmainen (at) martat.fi

Leena Tuovisen kankaanpainantatöitä

kuva
Näyttelyssä on esillä Salokylässä asuvan liperiläisen Leena Tuovisen kankaanpainantatöitä, kuten kortteja, tyynyliinoja ja muita tekstiilitöitä. Näyttely on Liperin kirjastossa välillä 11.12.2017 - 12.1.2018.

Lisäksi tietoa AVH eli aivohalvauspotilaiden kerhotoiminnasta Liperissä.

Elämää sata vuotta sitten Joensuun pääkirjastolla

Elämää sata vuotta sitten – näyttely pääkirjaston ala-aulassa 20.11. – 30.12.2017 Esillä on itsenäisyyden alkuvuosien aikana painettuja lehtiä, kirjoja, pienpainatteita ja sen ajan kuvia. Näyttelyn ovat koonneet lukusali Vipusen Merja Wasenius ja maakuntaosaston Seija Salminen ja Merja Eronen.
kuva