Joensuu-Kiihtelysvaara-Pyhäselkä

Aikataulu

Puh.  050 4425773 (työhuone), 050 5928126 (auto)

Henkilökunta: Heli Itkonen-Vesa, Martti Laukkanen, Sirpa Pesonen, Pekka Toivanen

Sähköposti: etunimi.sukunimi@jns.fi

Joensuun seutukirjaston uusin kirjastoauto Mysteeri lähti reiteilleen 18.1.2016. Auto on Joensuun alueella järjestyksessä neljäs. Auton ulkoasun on suunnitellut kuvataiteilija ja lastenkirjailija Ninka Reittu. Auton nimi valittiin Reitun kuvakirjahahmon, kissa Mysteerin mukaan.Volvo-alustaisessa, Kiitokorin rakentamassa autossa on uutta varustelua mm. ilmastointi, sähkötoiminen ovi ja säädettävät pöytätasot. Valtionapua hankintaan saatiin reilut 100 000 €, noin kolmasosa hankintahinnasta.

Kirjastoautoon mahtuu arviolta 3000 kpl kirjoja, lehtiä, dvd-levyjä ja äänitteitä. Pientä kokoelmaa täydentää kellutus ja ilmaiset varaukset ja kuljetukset: koko Pohjois-Karjalan kirjastojen eli Vaara-kirjastojen kokoelmat ovat maksutta varattavissa. Kellutusta laajennetaan v. 2016 aikana.

Kirjastoauto Mysteeri palvelee aamupäivisin kanta-Joensuun ja Pyhäselän alakouluja ja päväkoteja, kahdesti kuussa myös Kiihtelysvaaran koulua. Iltareitit ajetaan maanantaista torstaihin Joensuun lähiasuinalueilla Noljakassa, Marjalassa, Utrassa, Rantakylässä, Hukanhaudalla, Karhunmäessä ja Vehkalahdessa. Maaseutupysäkkejä on Heinävaarassa, Kiihtelysvaarassa ja Tuupovaaran Koverossa. Vuoden 2016 alussa kirjastoauton pysäkkejä oli 58.

Kirjastoauton kouluyhteistyömuotoihin kuuluu myös kirjavinkkaus.

 

Seutukirjasto facebookissa