Liperin kirjasto

Liperin kirjasto sijaitsee kirkonkylän keskustassa v. 1988 nimenomaan kirjastokäyttöön rakennetussa valoisassa rakennuksessa. Liperissä kirjastolla on pitkä historia, sillä jo v. 1845 tänne on perustettu Suomen ensimmäinen, suomenkielinen pitäjänkirjasto. Saman katon alla pitää majaansa myös kirjastoauto Ketunlenkki, joka palvelee reiteillään asiakkaita Liperin lisäksi myös Outokummussa ja Polvijärvellä.

Meillä on Kotiseutukokoelma, joka sisältää paikallishistoriaan liittyvää aineistoa ja sitä voi lukea vain kirjastossa.

Kirjastossa voi perinteisen lainaamisen ja palauttamisen lisäksi kopioida, skannata ja tulostaa sekä asioida joko asiakastietokoneilla tai langattomassa WLAN-verkossa omalla laitteella. Päivän lehdet pääsee lukemaan lukusaliin ma-pe klo 10 eteenpäin. Lisäksi kirjastosta voi lainata frisbeegolf-kiekkoja sekä poiketa pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan kulloinkin kesken olevaa palapeliä.

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Vaara-kirjasto Facebookissa

Kirkonkylän kirjaston lisäksi Liperissä palvelevat myös
Viinijärven kirjasto
Ylämyllyn kirjasto ja
kirjastoauto Ketunlenkki.  

 

Tapahtuu

Liperin kirjastossa ke 7.2. klo 13-15 Joen Severi ry kertoo yleisesti älypuhelimista. Keskiviikkona voit myös tuoda oman kännykän, tabletin tai muun laitteen ja Jukka Honkanen neuvoo käytössä tai ongelmatilanteissa. Henkilökunta auttaa ja opastaa erityisesti mediataitoviikon (5.2.-9.2.) aikana.Tule rohkeasti kokeilemaan kirjaston koneita ja harjoittelemaan internetin tai verkkokirjaston käyttöä.

 

Sijainti ja yhteystiedot