Liperin kirjasto

Liperin kirjasto toimii vuonna 1988 valmistuneessa viihtyisässä ja valoisassa rakennuksessa keskellä kylää. Vieressä komeilee vanha kunnantalo. Se valmistui 1903 talkoovoimin Liperin lukuseuran lukutuvaksi Pohjois-Karjalan ensimmäiseksi kirjastorakennukseksi. Sittemmin sitä on laajennettu ja nykyisin se on suojelukohde. Liperin pitäjänkirjasto perustettiin jo vuonna 1845 ja se toimi kirkon sakaristossa.

Liperin kirjaston lukusalissa voit lukea seuraavat lehdet: Helsingin Sanomat, Karjalainen, Kotimaa, Kotiseutu-Uutiset, Maaseudun tulevaisuus, Savon Sanomat, Viikko Pohjois-Karjala, Anna, Apu, Ase & erä, Askel, Erä, ET-lehti, Hyvä terveys, Kauneimmat käsityöt, Kippari, Kodin kuvalehti, Kodin Pellervo, Koneviesti, Koti ja keittiö, Kotiliesi, Kotimikro, Kotipuutarha, Kuluttaja, Maalla, Meidän mökki, Meidän perhe, Meidän talo, National Geographic, Novita, Ottobre desing, Pelit, Sport, Suomen kuvalehti, Suomen luonto, Suuri käsityö, Taika, Taito, Tekniikan maailma, TM Rakennusmaailma, Tieteen kuvalehti, Tieteen kuvalehti Historia, Tuulilasi, Vauva ja Voi hyvin.

Meiltä voit lainata myös frisbee-kiekkoja isommallekin joukolle.

Liperin kirjaston Kotiseutukokoelma on tarkoitettu (paikallishistoriallisen aineiston kokelma) lukusali- ja tutkimuskäyttöön.

Henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Liperin kirjaston lisäksi kunnan alueella palvelevat myös

Viinijärven kirjasto

Ylämyllyn kirjasto

sekä kirjastoauto Ketunlenkki.


Seutukirjasto facebookissa

 

AJANKOHTAISTA

 

ETKOT Suomi100 -tapahtuma

Liperin kirjastossa 5.12. klo 10-13

Kahvitarjoilua, poistokirja-askartelua

Joensuun konservatorion haitarinsoittajat

Janni Hyttinen ja Essi Moilanen klo 12-13. Tervetuloa!

 

Sijainti ja yhteystiedot