Hae vinkkejä:

Connor, Jo; Grimshaw, Kath :

Kirja on hauska ja värikkäästi kuvitettu tietopaketti monenlaisiin kysymyksiin, joita lapsille saattaa tulla mieleen.

Kysymyksiä esittämällä saa helposti tietoa mistä tahansa kiinnostavasta asiasta. Niitä on olemassa kovin erilaisia ja ne alkavat aina jollain kysymyssanalla. Tämä kirja keskittyy sanalla MIKSI alkaviin kysymyksiin. Siinä on yhteensä 50 MIKSI -sanalla alkavaa kysymystä mm. avaruudesta ja eläimistä sekä vastaukset niihin.

Kirja sopii mainiosti sekä luettavaksi yhdessä vanhempien kanssa että lapsen omiin lukuhetkiin. Kysymysten kirja-sarjasta löytyy omia kirjoja myös muille kysymyssanoille.

Kirsi


Ohtonen, Henna-Riikka :

Tämä kaikenlaisia vinkkejä pursuava jalkapallo-opas sopii niin aloitteleville pelaajille kuin kokeneemmillekin potkijoille.

Kirjassa käydään läpi kaikki jalkapalloilun osa-alueet aina lämmittelystä potkuihin, kuljetukseen ja maalivahdin pelaamiseen asti. Jokaisen teeman kohdalla annetaan siihen liittyviä neuvoja ja harjoittelutapoja, joiden avulla voi kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

Vinkkien välissä esitellään myös eri pelipaikkojen huippupelaajia eri puolilta maailmaa ja kerrotaan, miksi he ovat maailman parhaita omalla alallaan. Ota kirjan avulla askel kohti huippua!

Kirsi


Aapinen pölhöille pennuille on huumorilla kirjoitettu opas siitä, mitä kaikkea nuoren koiranomistajan kannattaisi muistaa kasvattaessaan koiraansa.

Monista muista kirjoista poiketen kertojina toimivat koirat: aikuiset koirat Murre ja Pepi opettavat nuorille pennuille ja omistajille, kuinka koiranelämää tulisi elää. Tässä sarjan ensimmäisessä osassa keskitytään hyvään käytökseen ja opetellaan mm. miten ollaan autossa, miten koiraa voi ymmärtää seuraamalla sen häntää ja millaista ruokaa koiralle kannattaa antaa. Jokaisella aukeamalla on myös värikäs sarjakuva, jossa esitellään opittuja asioita.

Murren ja Pepin oppitunnit jatkuvat sarjan toisessa osassa, jonka nimi on Murren koirakoulu. 2, kehitä huonokuuloisuuttasi.

Kirsi


Steffensmeier, Alexander :

Tässä on ohittamaton kirja kaikille suurten ajoneuvojen ja työkoneiden faneille!

Kirjassa esitellään erilaisia suuria ajoneuvoja, kuten traktori, paloauto, jäteauto, nosturi ja puskutraktori sekä kerrotaan, miten ne oikeasti toimivat. Puskutraktorin kohdalla selitetään, miksi siinä on pyörien sijasta tela, traktorista tutkitaan, kuinka monta erilaista vempainta sillä voi käyttää. Lisäksi ihmetellään, miten nosturi pysyy aina pystyssä, vaikka sillä siirrettäisiin mahdottoman painavia kuormia.

Suurten ajoneuvojen ihmettelyn lomassa lukija oppii hyödyllistä tietoa myös siitä, kuinka hätätilanteessa pitää toimia, mitä töitä maatilalle tehdään eri vuodenaikoina ja miksi roskia lajitellaan.

Kirsi


Tässä on selkeä tietokirja hampaista ja siitä, miksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Alussa kerrotaan ihmisen hampaista, jotka sattuvat olemaan kovinta ainetta meidän kehossamme. Samalla esitellään, millaisia hampaita eri eläimillä on. Lisäksi kerrotaan, mikä merkitys on maito-, rauta- ja viisaudenhampailla. Sitten siirrytään hammaslääkärin tuoliin ja näytetään, mitä lääkäri tekee paikatessaan hampaita. Lopuksi kerrotaan, miten reiät syntyvät ja kuinka jokainen itse voi helposti pitää omat hampaansa kunnossa.

Faktojen kertomisen lomassa annetaan myös hyvä neuvo, miten voi helpottaa pelkoa hammaslääkärissä käyntiä kohtaan…

Kirsi


Näytetään tulokset 1 - 5 / 13
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 3