KAUKOPALVELU

KAUKOPALVELU HENKILÖASIAKKAILLE

Muista kirjastoista tilataan aineistoa, jota ei ole lainattavissa Vaara-kirjastojen kokoelmista. Kaukolainapyynnön voi tehdä kirjaston rekisteröity asiakas.

Vaara-kirjastojen asiakkaat voivat tehdä kaukolainapyynnön

 • nettikirjastossa käyttämällä sähköistä lomaketta tai
 • täyttämällä oman kirjaston neuvontapisteessä paperilomakkeen

Kaukopalvelussa noudatetaan valtakunnallisia kaukopalvelusääntöjä, lainan antaneen kirjaston ehtoja ja sen määräämiä maksuja.

Kaunolainatilauksen toimitusmaksu on 1 € muissa kirjastoissa, paitsi Lieksassa 3 €, Nurmeksessa ja Tohmajärvellä 2 €. Kaukolainoista ja paperijäljenteistä peritään lisäksi mahdollinen lähettäjäkirjaston maksu. Varastokirjasto ja alueelliset kehittämiskirjastot eivät peri maksuja. Tieteelliset yliopisto- ja ammattikorkeakoulun kirjastot sekä erikoiskirjastot voivat periä kaukolainamaksuja, jotka ovat 8–11 € kirjastosta riippuen.

Ulkomaiset kaukolainat: Helsingin Keskuskirjaston välityksellä tilattaessa maksu on 10 €/laina pohjoismaista, 15–30 €/laina muualta Euroopasta.

 • kantajoensuulaiset voivat kysyä kaukolainansa eräpäivän uusintaa arkisin klo 9-15:45 sähköpostitse kaukopalvelu@jns.fi tai soittamalla 050 315 6598
 • Vaara-kirjastojen muiden kirjastojen asiakkaat voivat kaukolainasioissa asioida oman kirjastonsa kanssa. Katso yhteystiedot Vaara-kirjastojen yhteystiedoista.

KAUKOPALVELU KIRJASTOILLE

Kirjastot voivat tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta. Noutopaikaksi valitaan kaukopalvelu. Kaukolainatilauksen voi tehdä myös sähköpostilla.

Vaara-kirjastoissa varausjono on yhteinen. Varausta ei voi kohdistaa tiettyyn kirjastoon, joten pyydetty aineisto voi tulla mistä tahansa alueen kirjastosta. Ensisijaisesti varaus kohdistuu paikalla olevaan julkaisuun. Palautukset voi lähettää asianomaiseen kirjastoon suoraan.

Joensuun pääkirjasto hoitaa kaukolainauksen keskitetysti. Kuljetukset muista Vaara-kirjastoista ajetaan kaksi kertaa viikossa. Kirjastot eivät peri kaukolainamaksuja.

Joensuu

 • kaukopalvelu@jns.fi
 • 050 315 6598
 • Joensuun seutukirjasto - Pohjois-Karjalan maakuntakirjasto
  Kaukopalvelu
  PL 114 80101 JOENSUU