Hae vinkkejä:

Timo Parvelan uusi kirja sijoittuu tietokonepelien maailmaan. Pääsevätkö Joni ja Ari sadannelle tasolle? Mitä sitten tapahtuu?

Katri


Seitsemäsluokkalaisilla lapsuudenystävillä Benillä, Coreyllä ja Hannahilla on taas uusi tapaus selvitettävänä, kun koulun luokkaretkikassasta varastetaan rahaa. Rikospaikkatutkinnan perustaitoja tarvitaan nyt erityisesti, sillä Corey on yksi epäillyistä,  ja hänen maineensa on puhdistettava.

Apuna kolmikolla on Miss Hodges, joka opettaa kuinka teknisiä ja muita tieteitä sovelletaan rikostutkintaan. Tällä kertaa oppitunnin aiheena on sormenjälkien taltiointi ja vertaaminen.

Jos katsotte sormenjäljen viivoja oikein tarkkaan, toinen samanlainen jälki pitäisi löytyä aika helposti, Miss Hodges sanoi, kun oppilaat tutkiskelivat laseja. Mutta muistakaa, että rikostutkija ei yritä verrata jälkeä ainoastaan viiteen muuhun sormenjälkeen. Hän etsii vastinetta rekisteristä, jossa on miljoonia sormenjälkiä. Siksi työ annetaan tietokoneen tehtäväksi. Lopulta kuitenkin asiantuntijan suorittama vertailu ratkaisee asian.

Kadonneiden dollareiden tapaus on CSI-TV-sarjasta (Crime scene investigations) innoitusta saaneen kirjasarjan toinen osa.   

Virpi


Mack, W.C :

Kanadan länsirannikon edustalla sijaitsevalla Vancouverinsaarella asuvan yksitoistavuotiaan J. T. McDonaldin intohimo on jääkiekko. Niinpä ei ole ihme, että jääkiekkokauden alkaessa J. T.: n mielessä pyörivät vain oman joukkueen, Cougarsin, tulevat harjoitukset ja riittävän peliajan ansaitseminen. Eikä tässä vielä kaikki: Eddie Bosko, saaren korkeimmalle rankatun joukkueen Shorline Sharksin huippupelaaja, on siirtymässä Cougarsin riveihin.

Kunnes Eddie Bosko astui pukuhuoneeseen. En nähnyt tai kuullut häntä heti, mutta hänen läsnäolonsa tuntui siltä kuin jäätelö olisi sulanut pitkin selkääni. Käännyin katsomaan – hän näytti yli kaksimetriseltä. Tukka oli tumma ja takkuinen, ja vannon, että hänellä oli viikset. Hänen varustekassissaan oli yhtä paljon roinaa kuin omassani, mutta hän roikotti sitä jättimäisessä nyrkissään kuin se ei olisi painanut mitään. Kuin laukussa olisi ollut vain vaahtokarkkeja.

Miten selvitä uudesta pelaajasta (joka kaiken lisäksi paljastuu matikkanörtiksikin), ja omista matematiikan rästikokeista? Päälle painaa vielä Kiekko-radion tietokilpailukin mahtavine palkintoineen. Panoksena on sentään liput Canucksin peliin, laukaus keskijäältä ja maalin onnistuessa rahapalkinto ja lisää Canucksin fanikamaa. J. T.: llä on miettimisen paikka: miten tästä yhtälöstä selvitään?   

Virpi


Hyvät ystävykset Raparperi ja Emmi ovat kovin innoissaan uudesta harrastuksestaan geokätköilystä ja vähän väliä etsivät netistä uusia kätköjä jäljitettäviksi lähistöltä. Kesäloman vuoksi Emmin ärsyttävää pikkusiskoa Sallia ei voi jättää yksin ja niinpä tyttöjen on pitkin hampain otettava hänet mukaansa etsintöihin tämän pyytäessä. Yhdellä etsintäreissulla Sallin kännykkä katoaa metsään. Tytöt huomaavat sen vasta kotona ja koska eivät halua kertoa asiasta vanhemmilleen, lähtevät samoin tein etsimään sitä metsästä. Asiat mutkistuvat entisestään, kun Sallin pyörästä puhkeaa rengas ja Raparperin kännykkä kastuu käyttökelvottomaksi. Niinpä tyttöjen on pakko jäädä metsään yöksi, mutta heidän pelastuksekseen koituvat tutut pojat, Petteri ja Pasi-Antero, jotka päästävät heidät telttaansa yöksi. Yöstä ei kuitenkaan jännitystä puutu, koska teltan lähistöllä hiippailevat kovasti sutta muistuttava eläin sekä pelkillä kysymyksillä puhuva mies. Kylmät väreet kulkevat Raparperin ja muiden lasten selässä, kun he miettivät, millä asioilla kaksikko metsässä liikkuu?

Kirsi


Nokkelat sisarukset Matti ja Liisa ovat kiskomassa painavaa kirjakassia kohti Jylhäkosken kirjastoa. Kesken matkan Liisa alkaa huudahdella: "Katso, tuolla seisoo Prinsessa Ruusunen! Ja tuolla menee Tuhkimo!" Mattia suututti: hän ajatteli siskon yrittävän luistaa raskaan kassin kantamisesta. Mutta sitten sisarukset lähes kirjaimellisesti törmäsivät herkkupuotia ryöstäviin 3 iloiseen rosvoon sekä Vaahteramäen Eemeliin ja molempien oli pakko uskoa, että jotain varsin kummallista oli meneillään kaupungissa.. Pian he näkivät kirjastonhoitaja Moilasen, joka näytti kovin huolestuneelta. Kohta selvisi syykin: hän nimittäin oli varma, että hänen vuokseen satukirjojen hahmot olivat karanneet ulos kirjoistaan Jylhäkosken kaduille! Yhdessä kolmikko alkoi pohtia, miten hahmot saataisiin pyydystettyä takaisin kirjoihin, ennen kuin koko kaupunki sekoaa lopullisesti?

Kirsi


Näytetään tulokset 1 - 5 / 20
Merkintöjä per sivu 5
jostakin 4