Historia ja sukututkimus

Early English Books Online

Enlanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1470-1700

Käyttö kirjastossa

EILEN Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämä verkkoarkisto, johon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet sekä kronologia ulkopolitiikan merkkitapahtumista vuodesta 1973 lähtien.       Vapaa käyttö

Elävä arkisto

Tv-ja radio-ohjelmia,vanhoja filmejä, valokuvia ja tausta- artikkeleita Yleisradion arkistoista.

Helmi

Kansalliskirjaston kirjoja, pienpainatteita, karttoja, nuottijulkaisuja, kuvia ja käsikirjoituksia digitoituina.

Hiski

Suomen sukututkimusseuran tietokanta sisältää seurakuntien kirkonkirjoja. Ohje

Historiallinen sanomalehtikirjasto

Suomessa vuosina 1771-1910 ilmestyneet sanomalehdet digitaalisessa muodossa

Varhaisnykysuomen korpus

Kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä, almanakkoja, asetuksia ja sanakirjoja vuosilta 1809-1891

Kansalliskirjaston digitoidut aikakauslehdet

Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1920 ilmestyneet sanomalehdet, ja ne ovat käytössä tämän palvelun kautta.

Digitaaliarkisto

Arkistolaitoksen digitoitua aineistoa. Miljoonia asiakirjoja, karttoja, piirroksia; digitointi jatkuu.

Heikki Rantatupa Historialliset kartat

N. 5400 karttaa Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle asti. Mm. maakirja-, pitäjän-, sotilas- ja vesistökarttoja.

Teollisuuden hinnastoja vuosilta1810-1944

Tunnettujen teollisuuslaitosten, kuten Arabian, Iittalan, Nokian jne. hinnastoja ja tuoteluetteloita kuvineen

Museo-Finna

Suomen museoiden hakuportaali, jonka kautta voi hakea kuvia ja tietoja museoiden esine- ja kuvakokoelmista

Kansallisbiografia

Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja. Tiivistelmät vapaasti luettavissa.

Sukutilat webissä

Suomen maatiloista koottu tietokanta, jonka tiedot digitoidaan 1900 -luvulla ilmestyneistä maatilamatrikkeleista. Myös nykyhetken tilatietoja sekä luovutettujen alueiden tietoja.

Vapaa käyttö

Sampo SAMPO on Karjalan Sivistysseuran perustama juuriltaan karjalaisista suvuista ja Karjalan historiasta kiinnostuneille suunnattu tietokantapalvelu. Tietokantaan on koottu KSS:n hallussa olevaa tietoa ja asiakirjoja. Aineisto keskittyy KSS:n perinteisille toiminta-alueille Vienan Karjalaan, Raja-Karjalaan ja Aunukseen.