Pääkirjastolla alkaa hissi- ja wc-remontti

Joensuun pääkirjastolla alkaa remontti, jossa uusitaan wc-tilat, asennetaan uusi hissi ja vaihdetaan kahvila Pilkun ikkunalasit lämpölaseiksi. Kirjasto on avoinna normaalisti koko remontin ajan. Remontti alkaa lokakuun toisella viikolla ja valmistuu vuoden vaihteeseen mennessä. Remontista aiheutuu asiakkaille poikkeusjärjestelyjä erityisesti hissi- ja wc-remonttien aikana.  Remontista voi aiheutua lisäksi myös jonkin verran äänihäiriöitä ja vedet saattavat olla wc-tilojen remontin aikana lyhyitä aikoja poikki.

Remontti alkaa alakerrassa sijaitsevien asiakkaiden wc-tilojen remontilla maanantaina 8. lokakuuta. Alakerran wc-tilojen remontin yhteydessä yhdistetään aiemmat miesten ja naisten wc-tilat yhdeksi suuremmaksi wc-tilaksi, josta löytyy inva-wc, wc:t ja kaikille asiakkaille yhteiset lavuaaritilat. Uusista tiloista tulee aiempaa avarammat ja wc-koppien suunnittelussa on korostettu asiakkaan yksityisyyttä. Alakerran wc-tilojen remontin ajan asiakkaiden käytössä on toisessa kerroksessa lasten ja nuorten osastolla sijaitsevat wc-tilat. Alakerran wc-tilojen valmistuttua uudistetaan myös lasten ja nuorten osaston wc-tilat perhe-wc:ksi, jossa on erityisesti otettu huomioon perheiden toiveet. Uusiin wc-tiloihin mahtuu lastenvaunuilla ja lavuaari on aiempaa käytännöllisempi myös vaipanvaihtoon liittyvissä toimissa.

Vanhan ja usein rikkoutuvan hissin tilalle asennetaan kokonaan uusi hissi. Uuden hissin asennus alkaa lokakuun 22. päivä ja remontti kestää noin viisi viikkoa. Remontin ajan kirjaston vahtimestarit saattavat hissiä tarvitsevat asiakkaat henkilökunnan hissiin. Koska henkilökunnan hissi ei kulje kolmanteen kerrokseen asti, on liikuntaesteisten pääsy musiikkiosastolle estynyt remontin ajan. Henkilökunta auttaa asiakkaita aineiston haussa musiikkiosastolta.

Kahvila Pilkun ikkunalasien vaihtotyöt alkavat viikolla 47 ja kestävät noin viikon. Uudistuksen myötä ikkunoista aiheutuva veto vähenee. Kahvila on remontin ajan auki normaalisti. Remontin aikataulut ovat alustavia ja saattavat muuttua remontin aikana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Uusien wc-tilojen pohjapiirrustus. Uusista tiloista tulee aiempaa avarammat ja wc-koppien suunnittelussa on korostettu asiakkaiden yksityisyyttä. Lavuaaritilojen ja eteisen väliin ei tule ollenkaan ovia, vaan ainoastaan oviaukot.