Celian äänikirjat

Vaara-kirjastot on mukana Kirjasto kaikille -kumppanuusprojektissa, jonka tarkoituksena on tarjota äänikirjoja kaikille, joille lukeminen on vaikeaa esimerkiksi näkövamman tai lukivaikeuden vuoksi. Äänikirjat lainataan saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus Celiasta. Omassa kirjastossaan asiakas ohjataan Celian verkkopalvelun käyttäjäksi. Kirjasto rekisteröi asiakkaita, jotka voivat tunnuksen saatuaan ensisijaisesti itse lainata ja kuunnella haluamiaan kirjoja. Celian aineistotietokanta (ks. www.celianet.fi) sisältää tällä hetkellä noin 40 000 lainattavaa teosta. Jos asiakas ei pysty käyttämään verkkopalvelua, hänelle voidaan tilata kirjat cd-rom-muodossa.

Pääkirjastolla Celia-asiakkuuksista huolehtii tietopalvelu p. 050 433 9785 (katso lähimmän toimipisteesi tiedot täältä: http://vaarakirjastot.fi/kirjastot-a-o).
 

Vaara-kirjastoista löytyvät Celia-äänikirjat tästä linkistä

Vaara-kirjastosta lainattavien Celia-kirjojen kokoelmaan saat esille myös tarkennetussa haussa valitsemalla "Listat"-valikosta kohdan "Celia-äänikirjat". Tällä hetkellä Celia-äänikirjoja on cd-formaatissa ainakin Lieksan, Ilomantsin ja Joensuun pääkirjaston kokoelmissa.

 

Tärkeää tietää

Celian kirjat on tarkoitettu niiden henkilöiden käyttöön, joille painetun kirjan lukeminen on vamman tai sairauden (tai niihin rinnastettavan syyn) vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Syitä voivat olla esim. luki- ja/tai oppimisvaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, heikentynyt lihaskunto), kognitiivisiin taitoihin liittyvät esteet (keskittymishäiriöt, muistisairaudet, ADHD, afasia), tilapäinen lukemisen este kuten loukkaantumisen tai sairastumisen aiheuttama toipilasaika.

Todistusta lukemisesteestä ei tarvitse esittää mutta Celialla on tarvittaessa oikeus pyytää selvitystä aineiston käytöstä.

Kirjat ovat asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön.

Kirjoja saavat lainata myös yhteyshenkilöt lukemisesteisten puolesta (vapaamuotoisen valtakirjan avulla).

Celia-asiakkaaksi liittyessään asiakas hyväksyy Celian käyttösäännöt (ks. http://www.celia.fi/kayttosaannot) ja hänen tietonsa tallennetaan Celian asiakasrekisteriin.

Kattavasti ohjeita kirjojen kuunteluun eri laitteilla löytyy sivulta https://www.celia.fi/ohjeita-kuunteluun/.


Lisätietoja

http://www.celia.fi/
http://kirjastokaikille.fi/